Ik vind het belangrijk om de kennis die ik opdoe in onderzoeken en adviesprojecten ook te delen met andere geïnteresseerden. Daarom schrijf ik op verschillende plekken over mijn werk. Door praktijkgericht te schrijven, maak ik mijn publicaties herkenbaar voor professionals en leidinggevenden. Schrijven is ook een manier om zelf stil te staan bij mijn professionele ontwikkeling. Het ordent mijn gedachten en wekt nieuwe vragen op voor toekomstig onderzoek.

Hieronder vind je een overzicht van plekken waar ik schrijf en publicaties die ik heb uitgebracht.

  • Een centraal thema in mijn werk is gespreid leiderschap. Samen met Stefan van Langevelde blog ik daarover op gespreidleiderschap.nl. Hier verzamelen we praktijkvoorbeelden, onderzoeken, publicaties en inspiratie.
  • Stefan en ik stellen momenteel ook een praktijkgericht boek samen over gespreid leiderschap. Dit boek schrijven we samen met verschillende collega-onderzoekers en adviseurs. Het boek is gericht op schoolleiders en leraren. We presenteren zowel wetenschappelijk onderzoek als handvatten om er in de praktijk mee aan de slag te gaan.