Een workshop met mij levert je geen blauwdruk of stappenplan op voor hoe jij het anders moet doen. Wel gaan we samen op onderzoek uit hoe je vraagstukken en problemen in jouw organisatie beter op kunt lossen.

Daarbij vertel ik je graag meer over mijn (promotie)onderzoek en de theorie rondom gespreid leiderschap. Gespreid leiderschap veronderstelt dat iedereen in de organisatie leiderschap kan verwerven. Je oefent invloed uit op basis van expertise en affiniteit. Op welke manier kunnen de opvattingen rondom gespreid leiderschap jou helpen of inspireren om je werk beter te doen?

Samen met jou geef ik de inhoud van de workshop graag verder vorm. Zo kunnen we het echt toesnijden op jouw vraagstuk. Wel bestaat een workshop in ieder geval uit de volgende elementen:

  • Een spel of experiment
    Het is heel leuk en prikkelend om niet direct te starten met een verhaal van mijn kant, maar eerst een spel of experiment te doen. Ik gebruik bijvoorbeeld vaak de Marshmallow Challenge, waarin teams moeten samenwerken om een zo groot mogelijk toren te bouwen van spaghetti en marshmallows. Dit levert altijd interessante ervaringen op om op te reflecteren.
  • Een presentatie van mij
    In een presentatie vertel ik over de opvattingen en het onderzoek rondom gespreid leiderschap. Wat is het precies? Waarom is het belangrijk? En hoe kun je er handen en voeten aan geven? Ik leg daarin ook verbanden met aanverwante theorieën, zoals gedeeld leiderschap en intrinsieke motivatie. In mijn presentaties maak ik veel gebruik van beelden, bijvoorbeeld uit de politiek en films.
  • Aan de slag!
    Het belangrijkste deel van een workshop. In dit deel werken we aan concrete vraagstukken die jou en de andere deelnemers bezighouden in jullie werk. Hoe helpen de theorie en het onderzoek om ons werk beter te doen?

Benieuwd geworden? Neem contact op via frank@frankhulsbos.nl.